Lidské tělo nemusí stárnout tak rychle a podléhat v důsledku předčasného opotřebení civilizačním problémům. Jistou roli sice hraje genetická výbava, ale jen do jisté míry a navíc ji lze postupně opravovat a měnit. Pochopitelně to nepůjde ležením na kanapi a ládováním se větrníky se šlehačkou, musíme pro to něco udělat, tedy především najít v sobě dostatek vůle.
Začínejte postupně a pozvolna měnit svůj životní styl, zařazujte více pohybu a sportu, déle spěte, nestresujte se kvůli malichernostem, kontrolujte své negativní myšlenky a dbejte na pozitivní přístup k ostatním lidem a samozřejmě se zaměřte i na svou stravu. Prospěje vám více celozrnných obilovin, luštěniny, naklíčená semínka, ovoce a zelenina včetně výtažků (šťáv) a také ořechy.
Král stromů
Když vyslovíte slovo „lev“, možná vás napadne příměr „král zvířat“. V rostlinné říši se do „královské“ kategorie velmi významných dřevin řadí vlašský ořech. Jeho plod zná bezpochyby každý a také většině z nás připomíná rozlousknuté jádro svým tvarem mozek. Není to náhoda, neboť právě pro tento orgán je doslova požehnáním a stěží byste mu našli konkurenta obsahem důležitých živin. Mozek a nervová soustava jsou dnes u většiny západní populace nesmírně přetížené a hlavně nejsou dostatečně regenerovány – málo a špatně spíme, jsme zmítáni stresem a mnoha povinnostmi a k dobré pohodě nepřispěje ani koronavirová krize.
Zájem o vlašské ořechy prodej ovšem začíná strmě stoupat a to je dobře, neboť nám mají co nabídnout:
Omega-3 mastné kyseliny – je jich v každém plodu opravdu mnoho a jsou vyvážené s omega-6, takže ideální zdravý tuk pro každého bez rozdílu věku.
Hořčík – a spolu s ním i další minerály, jako je selen, měď, železo, zinek, vápník, draslík atd. jsou potřeba k regeneraci buněk a ve vlašských ořeších jsou zastoupené v dostatečném množství.
Sacharidy, proteiny, vláknina (a tuky) jsou rovněž v optimálním poměru, tím pádem mají ořechy nízký glykemický index a diabetici je mohou konzumovat bez problémů. Neobsahují gluten (lepek) a jsou navíc velmi chutné jak samotné, tak i v zákuscích, nebo třeba ve spojení s arašídy a rozinkami.